Elmúltak azok az idők, amikor a jegygyűrű még nem volt több mint egy egyszerű arany karika. Manapság, könnyen versenyre kelhetnek egy eljegyzési gyűrűvel a csillogást, a színt és az egyediséget tekintve – és ez valószínűleg nem fog hamarosan megváltozni.

“A menyasszonyok olyan karikagyűrűt keresnek, ami nem csak kiegészíti a gyűrűt, hanem önállóan is viselhető” mondta Isaac Gurary, az Aspiri elnöke. „Némely leggyakoribb trend, amit mostanában láttam az a halmozható örökkévalóság gyűrűk, színes eskü kövek, többköves eskü gyűrűk és ívelt gyűrűk.”

Marieclaire St. John jegygyűrűk

A stílusos újonnan házasodottak rákaptak a különböző gyűrűk kombinálására a gyűrűsujjon egy olyan látvány elérésére, ami nagyobb és nyilatkozat-közlőbb, mint a klasszikus eljegyzési-és-jegygyűrű formula. Gurary szerint a trend maradni is fog.

„A halmozható gyűrűk még jóideig velünk maradnak és úgy gondolom, hogy még népszerűbbek lesznek, mint a gyűrű héjak (jackets),” jegyezte meg. „Egyre több és több nő viseli a jegygyűrűjét hétköznapi szinten egyedi darabként, miközben az eljegyzési gyűrűt a jobb kezén hordja. A sokszoros gyűrűk sokoldalúak és müködnek, míg a fehér héjak nem mindig állnak helyt önmagukban.”

Gurary műve volt Kate Bosworth nagyszerű karikagyűrűje, ami Ocappi néven készült el és fő példája volt az együtt vagy önmagában müködő gyönyörűségnek. „Az ő számára, mi terveztünk két személyreszabott jegygyűrűt, hogy illeszkedjen a vintázs művész art deco eljegyzési gyűrűjéhez, ami egy másik darab, ami mostanában népszerű volt,” mondta. „12 vízszintesen összeállított bagett csiszolású követ helyeztünk el, ami jelképezi az év minden egyes hónapját a másiknál pedig 18-at, ami egy art-deco-bb érzetet nyújt.”

Azt javasolta, hogy a hagyománytisztelőbb hölgyeknek egy fonott gyűrűt ajánlatos vásárolniuk, ami úton van a trendi felé és még így is egyszerű; a csillogás szerelmesei sok vékony, csillogó gyűrűt keverhetnek ízlés szerint. „A kombinálható örökkévalóság gyűrűk sárga, rózsa és fehérarany, fehér és színes gyémántokkal párosítva valóban kinyilatkozás értékűek, különösen ha sokszorosak. Láttam egy nemesfém gyűrű párosítási trendet, ami színes elemmel bővít.”

Az Aspiri Lila karikagyűrűje

Ez a kápráztató vörösre-manikűrözött kéz a fentiekben Marieclaire St. John-hez tartozik, aki a Dresshirt tervezője. Az ő csavarodó eljegyzési gyűrűjét a férje készítette, miután egy 20-as évekből származó vintázsdarabból inspirációt nyert, és a gyűrűk mind az övéi voltak.

„Tudtam, hogy a gyűrűimet külön akartam viselni és akartam valamit, ami önmagában is megélné a helyét, de ugyanakkor kiegészíti az eljegyzési gyűrűt, amikor együtt viselem őket,” mondta. „Fehér gyémántokat választottam platinával és rózsaszín gyémántokat rózsaaranyon, hogy kiemelje a fémeket.”