Tehát a piacot járod egy eljegyzési gyűrűért, vagy legalábbis azt hiszed – gratulálunk! Habár nem ismerjük a barátnődet, elég biztosak vagyunk benne, hogy repesni fog az örömtől, ha megkéred a kezét.

Ideális esetben elszédül az izgalomtól, amit a gyűrűvel kapcsolatban érezni fog, és mi pont ebben tudunk segíteni. Igen, a Brilliant Earth eljegyzési gyűrűket értékesít, de félretesszük az érdekeinket, hogy adjunk Neked egy elfogulatlan “csak-a-tényekre-támaszkodó” útmutatót, hogy kiválaszthasd az eljegyzési gyűrűt, amit a jövőbeni hitvesed szeretni fog és, ami a legtöbbet nyújtja Neked a pénzed értékéért. Itt vannak az előtted álló döntések és a tippek, hogy hogyan hozd meg őket:

Drágakő választás

Tudhatod, hogy a legklasszikusabb eljegyzési gyűrű stílus magába foglal egy központi gyémántot, de lehet, hogy nem tudod, hogy a barátnőd arra a stílusra vágyik e vagy valami kivételesebbet akar. Elmondhatjuk Neked ezt: az eljegyzési gyűrűk közel 90%-ához tartozik egy gyémánt, a zafír pedig a második leggyakrabban használt drágakő. Ha a barátnőd ízlése eltér a szokványostól, akkor lehet, hogy valami mást preferál mint a gyémánt vagy a zafír eljegyzési gyűrű – de a számokra alapozva, a gyémánt vagy a zafír a legbiztonságosabb választás.

A gyémántok és a zafírok a legkeményebb drágakövek (a gyémánt 10-es pontszámú, a zafír pedig 9-es pontszámú az 1-10-ig terjedő ásványpontozási skálán, amit Mohs-keménységi skálának is neveznek), ami azt jelenti, hogy jól ellenállnak a mindennapi viseletnek, ami az eljegyzési gyűrűktől elvárt. A zafír kevesebbe kerül, mint a gyémánt, így egy központi zafír választása, lehetővé teszi, hogy nagyobb drágakövet válassz a pénztárcádnak megfelelően. Habár valószínűleg azt hiheted, hogy a zafír mélykék, de előfordul sárga, rózsaszín és egy sor másik színben is.

Drágakő forma választása

A gyémántokat tíz szabványos formába vágják, és általában a kerek messze a leggyakoribb választás, ami az összes gyémánt vásárlás 75%-át teszi ki. Részben, mivel ennyire népszerűek, a kerek gyémántok többe kerülnek, mint az egyéb formák. Valójában akár 40%-ot is megtakaríthatsz, ha nem-kerek gyémántot választasz. Némely nem-kerek formák, amik szintén nagyon népszerűek és kevésbé borsos árúak, a hercegnő-forma (ami négyzet alakú) és a párna-forma (ami félúton van a kerek és a négyzet alakú között, lágyan keskenyedő szélekkel).

Nemesfém választása

A fő fémválasztások az eljegyzési gyűrűhöz a platina, a fehér arany, a sárga arany és a rózsa arany. A platina és a fehér arany a legnépszerűbb választások. Ez a két fém nagyon hasonlít egymáshoz, de a platina tartósabb és körülbelül 50%-al többe kerül. Ahhoz, hogy kiderítsd, mely nemesfém tetszik a kedvesednek, figyeld meg azokat az ékszereket, amiket most visel.

Gyűrűstílus választása

Valami símát és modernet preferálnál, vagy részleteset és vintázs-érzésűt? Gyémántoktól káprázót vagy valami letisztultat? Egy összeállítás vagy gyűrűstílus kiválasztása lehet a legnehezebb része egy eljegyzési gyűrű megvásárlásának. Útmutatásként, gondolj azokra a ruhákra, amiket a hölgy visel, vagy arra a művészetre és bútorokra, amiket szeret – ez ötletekkel szolgálhat azt illetően, hogy a gyűrű, amire vágyik klasszikus, modern, természet-inspirálta vagy elbűvölő-e, vagy mindezeknek a kombinációja. Hogy a döntés valamivel kevésbé legyen stresszes, 30 napos ingyenes visszatérítést ajánlunk fel, így ha a stílus, amit választanál nem felel meg az elképzeléseidnek, visszahozhatod vagy kicserélheted a gyűrűt egy olyanra, ami megfelel.

Antikvitás vásárlásának átgondolása

Ha a partnered szereti a vintázs-ékszereket, öltözékeket és dekorációt vagy ha történelem kedvelő vagy olyan filmek és könyvek szerelmese, amik évtizedekkel vagy évszázadokkal ezelőtt játszódnak, akkor valószínűleg imádni fog egy vintázs vagy antik eljegyzési gyűrűt. A korábbi korszakok gyűrűi gyakran egyediek és olyan romantikus történelmi érzetet hordoznak, amit sok nő szeret. Hozzáadott bónuszként általába véve kevesebbe kerülnek, mint egy hasonló minőségű új gyűrű.

Személyre szabás megfontolása

Ha Te egy művészlélek típus vagy vagy ha fontos a számodra, hogy olyan gyűrűvel jegyezd el szerelmedet, ami teljesen egyedi, vedd fontolóra az együttmüködést egy ékszer tervezővel, hogy személyre szabott eljegyzési gyűrűt hozzatok létre. Ha többet szeretnél megtudni a folyamatról, olvasd el a Személyreszabott Eljegyzési Gyűrű Tervezés Előnyei és Hátrányai cikket.

Költségvetés meghatározása

Nincsen kőbe vésett szabály arra vonatkozóan, hogy mennyit “kéne” költeni egy eljegyzési gyűrűre, azon kívül, hogy annyit költs rá, mint amennyit helyesnek érzel. Segíteni tudunk abban, hogy találj egy gyémántot vagy más drágakövet, ami egyensúlyba hozza a méretet és a minőséget egy olyan áron, ami belefér a költségvetésedbe és tájékoztathatunk a laboratóriumban gyártott gyémántokról is, amely költségvetés-barát opció lehet. Szintén megfontolhatod a fizetési lehetőségek választékát, hozzátartozóan a banki átutalást, részletfizetést és a hitelfelvételt.

A hölgy gyűrű méretének meghatározása

A hölgy gyűrű méretének meghatározása anélkül, hogy megkérdeznénk trükkös lehet, de nem lehetetlen. A legelterjedtebb női gyűrű méret 6-6,5 és inkább a nagyobb méret felé érdemes téveszteni. Elcsenhetsz egy gyűrűt az ékszeres dobozából és elviheted az ékszerészhez, hogy lemérjék vagy megrajzolhatod az egyik gyűrűjét egy darab papíron. Egyéb stratégiákért keresd a Hogy Találjuk ki a Hölgy Gyűrűméretét Anélkül, hogy Észrevenné honlapot. A legtöbb gyűrűt újra lehet méretezni, így érdemes átnézni az ékszerészed átméretezési irányelveit.

Vegyél fontolóra egy “fél meglepetést”

Ha tudod, hogy meg akarod lepni a barátnődet egy gyűrűvel, amikor megkéred a kezét, de megijeszt az, hogy ki kell választanod a megfelelő gyűrű stílust és méretet, fontold meg, hogy vásárolj egy gyémántot vagy más drágakövet és foglaltasd bele egy ideiglenes gyűrű foglalatba. Ezután a drágakövet újra belefoglaltathatod a hölgy által választott gyűrűbe, miután már megtörtént az eljegyzés. Lehetővé tesszük az emberek számára, hogy egy drágakövet foglaltassanak bele egy 18k Gold 2mm Comfort Fit próbagyűrűbe, hogy azután visszahozzák hozzánk 60 napon belül, hogy a követ egy olyan gyűrűbe helyezzék át, ami tökéletes stílusban és méretben.

Az eljegyzési gyűrű vásárlásra vonatkozó részletesebb tájékoztatásért, hozzátartozóan a gyémánt “4 legfontosabb tulajdonságáról” és, hogy hogyan találj olyan gyűrűt, ami etikus forrásból származik, tekintsd meg az átfogó Eljegyzési Gyűrű Útmutatónkat.

Lépj kapcsolatba velünk

Van még kérdésed az eljegyzési gyűrű vásárlást illetően? Csak lépj kapcsolatba velünk telefonon, emailen vagy élő chaten keresztül, és boldogan tájékoztatunk.